Mejla mig

Jason Carty

Jason Carty

Webbutveklare


Profil


Jag är från början från Sydafrika men flyttade till England, London under år 2000. Där träffade jag min svenska fru och vi bestämde oss efter fem år i London att flytta till Sverige . Jag började omdelbart att läsa svenska och är nu tvåspråkig i både skrift och tal(engelska och svenska). Jag skulle beskriva mig själv som en nybörjarutvecklare som är väldigt nyfiken och intresserad av programmering. Jag har under 2011/2012 läst två stycken distanskurser i webbdesign och webbprogrammering och har fortsatt att arbeta heltid på mitt nuvarande arbete som logistikansvarig m m på Goods Sweden AB. Genom mitt nuvarande arbete där jag dels ansvarar för logistik och reklamationer, dels bistår med att utveckla företagets webshop har jag lärt mig att kunna hantera många olika uppgifter samtidigt. Jag har vidare lärt mig att arbeta metodiskt och att vara noggrann med detaljer. Som ni kanske kan utläsa från min bakgrund så är jag en person som gillar utmaningar och som inte är rädd för att prova något nytt och att utvidga mina vyer. Personlighetsmässigt kan jag beskrivas som en ödmjuk person, som är social och öppen för nya saker. Jag är som ovan nämnts metodisk i mitt sätt att arbeta och gillar att göra ett jobb ordentligt. Jag är bra på att planera och gillar att arbeta självständigt såväl som i grupp.


Kompetens

skills

Portfölj

Golf Schema

2012

Detta var ett projekt som jag gjorde till min pappa. Han spelar golf väldigt mycket och ordna spel på den lokala golfklubben med andra medlem. Han använde ett excel dokument som han skickade till alla medlem och bad dem fylla i det om de skulle spela eller inte. Han ville göra detta på ett mer effektivt sätt. Sidan som jag byggde är kopplad till en databas så att en användare kan enkelt loggga in, anmäla sig för att spela, avboka ett spel eller ändra i sin profil. Det finns en admin sida också där man kan skapa, redigera eller radera ett schema. Den är inte väldens snyggaste sida men funktionaliteten fungerar i alla fall.

Länk till sidan

username: demo@jcartydesign.com

password: password


Facebook projekt

2012

Projektet syftade till att använda våra kunskaper med php, databaser, t.ex. Mysql och mer vanligt programmering med HTML och CSS. Syftet med projektet var att göra en mycket enkel version av Facebook. Så i princip finns det en grupp användare som måste logga in med sitt användarnamn och lösenord. När man är inloggat kommer man till sin vägg där det visas aktiviteten av sina vänner eller söka efter vänner. Man har sin egen profilsida där man kan ändra sin profilbild, ändra sin status och kommentera på sina vänners meddelanden. Man kan också se vilka vänner de har och på en vänns profilsida kan man se vilka vänner de har gemensamt. Detta var en bra utmaning och det gav mig insikt om hur enkelt en facebook webbplats kan göras.

Länk till sidan

username: dexter@mail.com

password: password


Google map API

2012

Denna är en sida med en Google-karta. Det ingår 2 samordna ikoner som genereras från longitud och latitud koordinater från en databas som sedan översätts till xml och därefter skickas till Google Maps API som skrivs i javaScript. När man klickar på ikonen omdirigeras man till en sida med en artikel som är ansluten till platsen, platsen är kopplad till ett sökord i databasen, som används för att hitta bilder på Flickr som visas på artikeln sidan. Det finns också en administrations sida där man kan skapa en ny ikon och artikeln och då kan man även redigera artikeln.

Länk till sidan

Länk till admin sidan


Anställningar


Webbansvarig, Goods Sweden AB, Växjö

2013 -

Ansvarig för utveckling (nya tjänster, funktioner, flöden mm) som dagligt drift av Goods webbplatform och alla andra digitala tjänster som ingår hos Goods (edr, sociala medier, sökordsoptimering mm). Utveckling av hemsidan sker i Goods CMS, Sitedirect, i följande script: PHP, javaScript, HTML och CSS.


Logistikansvarig, Goods Sweden AB, Växjö

2009 – 2013

Ansvarig för hela leveranskedjan av Goods produkter från leverantör till slutkund. Detta innebär att ordna både inrikes och utrikes frakter. Ansvarig för hantering av reklamationer från Goods slutkunder. I övrigt bistående med programmering på Goods webbshop samt arbete med att sökoptimera webbshoppen


Innesäljare och orderberedare, Biketjänst, Vislanda

2008 - 2009

Ansvarig för Biketjänsts försäljning av biblioteksinredningar. Ansvarig för orderförberedande arbeten i syfte att tillse att kundens beställning produceras av snickeriet i enlighet med kundens önskningar. Rita tekniska ritningar samt skriva materiallista till kundanpassade produkter.


Kundjänst, Sweet & Maxwell, London

2003 - 2005

Ansvarig för att stansa order, hanterar reklamationer och tränar nya anställde i administationsprogrammet.


Utbildning


Webbprogrammering 15p, Linnéuniversitet, Växjö

2012

Php, javaScript, mySql och API programmering inklusive google maps V2.


Webbdesign 15p, Linnéuniversitet, Växjö

2011

HTML, CSS, javaScript, XML, XSLT, och RSS


Byggkurs, Lernia Gymnasie, Växjö

2006 - 2007

Svenska A, Komvux, Växjö

2006

Språk


Engelska, modersmål. Svenska, mycket goda kunskaper i tal och skrift


Datorkunskaper

Mycket van att arbeta med Windows och har i övrigt god hantering av de vanliga Office-programmen. Har erfarenhet av att arbeta med Adobeprogram såsom Photoshop, Dreamweaver och Indesign samt med CMS såsom Sitedirect, Interspire och Wordpress. Administations programm inkluderar Visma SPCS och SAP.


Personlighet

Är en öppen och social person som gillar nya utmaningar. Är mycket noggrann och har sinne för detaljer.


Fritid

Tränar regelbundet på gym och ägnar i övrigt stor del av fritiden åt att umgås med min familj,. Är intresserad av inredning, filmer och böcker.